V Medzilaborciach finišuje projekt zamestnávania rizikových skupín obyvateľstva

13.12.2005 Medzilaborce

Medzilaborce 13. decembra (TASR) - Projekt na vytvorenie vhodných podmienok zamestnávania rizikových skupín, do ktorého sa zapojilo päť dlhodobo nezamestnaný...
Medzilaborce 13. decembra (TASR) - Projekt na vytvorenie vhodných podmienok zamestnávania rizikových skupín, do ktorého sa zapojilo päť dlhodobo nezamestnaných Rómov, vrcholí v týchto dňoch v Medzilaborciach.

Medzilaborecká samospráva v spolupráci s tamojšími technickými službami získala na realizáciu projektu trvajúceho päť mesiacov 670 tisíc korún z Európskeho sociálneho fondu. \"V rámci tohto projektu sme sa zamerali na tie výrobné činnosti, ktoré majú šancu v Medzilaborciach uspieť aj samostatne, konkrétne ide o výrobu zámkovej dlažby a štiepkovanie odpadového dreva. Tento projekt je o tom, aby sa konkrétni Rómovia, ktorí sa zapojili do projektu, zaučili, mali možnosť získať základné zručnosti tak, aby v budúcnosti boli samostatní, \" uviedol dnes pre TASR manažér projektu Adrián Kaliňák. Dodal, že podľa referencií považuje tento projekt za úspešný. Jeho realizátori majú prísľub, že v pravdepodobne už v jarných mesiacoch v ňom budú pokračovať.
Dlažbu vyrobenú v rámci projektu využije mesto na verejných priestranstvách a drevoštiepku pri vykurovaní biomasou.
 

Vyberte región